onsdag 9. desember 2015

Pictures of the week - 50/2015.

Som jeg nevnte i forrige ukes innlegg er november en favoritt måned. Årets november-måned har levd opp til forventningene. Jeg har samlet et lite knippe bilder for å vise litt av hva denne måned har å by på av naturopplevelser og som jeg er så begeistret for.

Det er ikke veldig mye lys denne tiden. Men det lyset som er, er til gjengjeld veldig takknemlig å jobbe med. Selv sollyset er velkomment.


Tåke er kanskje oftere tilstede enn i andre måneder. Jeg har ingen statistikk som dokumenterer dette, men følelsen er slik. Og det passer meg bra. Selv i bynære vann, som Langvannet i Lørenskog er det mulig å lage bilder uten spor av bebyggelse.


Men fargene da, de er jo borte hevder mange. Neida. De er der. En liten tur til den svenske vestkysten - Bohuslän - gir fargeopplevelser som for meg er fullt på høyde med Rondane og andre fjellstrøk i september. Slik er det nok også i våre egne kyststrøk rundt Oslofjorden og nedover sørlandskysten, men bildene er Grebbestad og Ramsvik i Bohuslän. 

Kulturlandskapet endrer seg. Bildet er fra Hadeland, men det samme gjelder for andre strøk av landet.


Og skogsområdene med sine myrer og småsjøer/tjern tar i mot den første snøen. Isen begynner å legge seg og herlig rimfrost setter sitt preg på landskapet.
Jeg tar gjerne november i reprise.
12 kommentarer:

 1. Love the cold and warm colors in these beautiful scenes.

  SvarSlett
 2. et bilde bedre enn det andre, du er virkelig i en særklasse Rolf !

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! - tusen takk, Dirk. Det var hyggelig.

   Slett
 3. Svar
  1. Takk skal du ha, Lars Andreas. Så bra at det faller i smak.

   Slett
 4. Beautiful photos, Rolf! Greetings from Montreal, Canada. :)

  SvarSlett