onsdag 25. februar 2015

Picture of the week - 9/2015

I min fotografering tilstreber jeg enkle bilder med få elementer. Motto: Det enkle er ofte det beste. Men så er det spennende med utfordringer: Hva er mulig å få ut av et «kaotisk motiv»? Hvor mye, eller lite, må jeg ha med for å beskrive kaoset, men samtidig unngå at det blir bare kaos? Vel, ukens bilde er ett forsøk. Det blir sikkert flere.


 In my photography I strive for simple images with few items. Motto: the simple is often the best. But then there's exciting with the challenges: what is possible to get out of a "chaotic scene"? How much, or little, do I have to include in the picture to describe the chaos, but at the same time avoid that there will only be chaos? Well, the week's picture is one attempt. There will certainly be more.


9 kommentarer:

 1. This is nature's very own chaos at
  it's finest :) I like this picture, it does
  have a structure, is not chaos only
  and gives a lot to look at.
  The calm water line adds some peace
  to the picture, even though it reflects
  the chaos :))
  Have a fine week
  【ツ】Knipsa

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Knipsa. Glad you like it and the way you describe it. Wish you too a fine week.

   Slett
 2. Det har du lyckats bra med. Att få till enkla bilder är något jag försökt en lång tid. Hur mycket kan man ta bort utan att motivet försvinner? Kanske blir det en bättre bild om man inte ser vad det är direkt? I alla fall kan det bli en annan bild än dokumentären men en dokumentär är enklare att knäppa av.... Gäller att ge sig tid

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Kristina. Enig med deg. Ta seg god tid er viktig. Og så er det et spørsmål hva bildet skal brukes til. Noen ganger kreves det at det må være dokumentarisk, men det kreative/kunstneriske og gjerne abstrakte blir ofte mer spennende om man lykkes med det.

   Slett
 3. Jag tänker mig till norsk naturfotofestival i mars med en fotokompis. Du som bor i trakterna: Har du något tips på en fin fotolokal i omgivningarna kring Ski?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke veldig godt kjent i Ski og områdene rundt der. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Jan Magnus Reneflot som er leder av Natufotofestivalen. Han bor like utenfor Ski. Eller du kan ta kontakt med Stein Kristian Martinsen som også er naturfotograf og engasjert i miljøvern. Han er også bosatt på Ski. Du finner begge på facebook. Send en av de en melding og hils fra meg så får du sikkert gode svar. Kanskje det er lurt å kontakte Stein Kristian da Jan Magnus sikker er travelt opptatt nå like før festivalen.

   Slett
  2. Många tack. Det ska jag göra. Vi kanske stannar en extra dag om vädret är tjänligt
   Hälsningar
   Kristina

   Slett