tirsdag 29. januar 2013

Uke 5/13 - Vinterlys

Speidernes slagord "Alltid beredt" gjelder også i høy grad for naturfotografer. Selv på den gråeste vinterdag kan ting skje. Plutselig bryter sola igjennom et øyeblikk. Og da er det ikke sikkert det er mye tid til å klø seg i hodet for å finne ut hvilket objektiv som skal monteres på hvilket kamerahus. Jeg var heldigvis klar. En 70/200 zoom satt klar på kameraet. Opp med stativet. Jeg rakk 1 bilde før det var helt grått igjen.


8 kommentarer:

 1. Godt ramt, Rolf! Stemningen her er vintersmuk og ganske unik med både snevejr og diffus aftensol. Jeg synes altid, jeg er uheldig og eksempelvis kører i bil (hvor jeg absolut ikke kan parkere), når disse flygtige og unikke situationer opstår;) Flot Billede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Jon. Jeg kjenner meg igjen i din beskrivelse av bilkjøring. Det var tilfelle for meg også når dette motivet åpenbarte seg. Men denne gangen var det faktisk mulig å parkere like i nærheten. Vi får holde oss til de små veiene uten trafikk.

   Slett
 2. Noe nesten "malerisk" over dette bildet. Fantastisk lys og utrolig flott fargeovergang fra blåtonene nederst til de gyldne tonene øverst.

  SvarSlett
 3. Temmelig fint, Rolf! Liker spenningen utsnittet gir. Men det som virkelig gjør underverker, er snøen!
  -Og lyset, såklart. Ja, snakk om flaks ;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Ingebjørg. Ja, litt flaks skal man ha.

  SvarSlett