onsdag 30. mai 2012

Uke 22 - Kunstutstilling

Spennende lokaler å oppsøke er kunstgallerier hvor malere, tegnere, grafikere, fotografer m. fl. viser sine verk. Vi får de ferdig innrammet. Noen ganger kan det være litt vrient å skjønne hva vi ser, men noen utfordringer skader ikke. Og det er mange mennesker som oppsøker og "applauderer" det de ser. 
Om man går ut i naturen hvor mange av disse kunstverkene er "hentet" er disse menneskene borte. Hvorfor det? Evner vi ikke å se de? På en sandstrand for eksempel ligger kunstverkene på rekke og rad. Og utstillingen skifter hele tiden. Riktig nok er ikke verkene ferdig innrammet. Det må vi gjøre selv. Men gjør ikke det utstillingen enda mer spennende?
Jeg synes det. Men jeg forundres over hvor få mennesker som oppsøker strendene og finner opplevelse i dette. Og når de kommer der er det badetemperatur i vannet og ingen er opptatt av kunsten. Til alt overmål tråkker de på den!
Det skulle tatt seg ut om man gikk på Munchmuseet og brukte "Skrik" som dørmatte.


7 kommentarer:

 1. Så godt skrevet, er så enig så enig i hva naturen gir oss av kunstopplevelser. Bilde ditt viser det til fulle.
  Tusen takk og la stranda og kunstverkene leve!

  SvarSlett
 2. Meget flott strandbilde... de er ikke like enkle å finne, men på rett tid og sted er det utrolige opplevelser man kan få av naturens kunst...

  SvarSlett
 3. Ja det er uante muligheter der ute, Rolf. Og du er en av mine favoritter på formidling av slike :)

  SvarSlett
 4. Fin tekst om noe man kanskje ikke så lett setter ord på.
  Og flott bilde! Skikkelig eventyrskog laget med kullstift.

  SvarSlett
 5. Mønstre i sand er et motiv som frister mange til å velge litt enkle løsninger. Men du har lett lenge nok og valgt utsnitt med tilstrekkelig omhu til at dette skiller seg fint ut. Slik vi forventer fra deg.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fine kommentarer alle sammen.Når en kapasitet som deg, Lars Andreas, har undertegnede som en av favorittene får jeg neste angst. Og Knut Sverre demper ikke denne angsten. Men det er vel dette man streber etter. Og så håper jeg å kunne leve opp til favorittstempelet og forventningene også fremover - i hvert fall innimellom.

  SvarSlett
 7. Fabelaktig sandbilde, Rolf! Dette kan du. Er enig med Knut-Sverre angående
  utsnitt og god beherskelse der. Det er fort gjort å gjøre det enkelt for seg med
  et tettere utsnitt i slike motiv.. Teksten er også fengende! Jeg får helt vondt i
  meg av å gå på is ;)

  SvarSlett