onsdag 30. desember 2015

Picture of the week - 53/2015

Årets siste "Picture of the week" er fra Årnestangen i Rælingen. Det skildrer årets romjul som har vært grå, men som kom med et lite - dog velkomment - dryss med snø. Og med dette bildet takker jeg alle for hyggelig følge gjennom 2015 og ønsker et Godt Nytt År med håp om fortsatt følge i 2016.


onsdag 23. desember 2015

God Jul!

Juletorsken glimrer med sitt fravær i år også og vi må bare gjøre det beste ut av det. Men jul blir det likevel. Ønsker alle som ser innom bloggen -kjente og ukjente - en riktig GOD JUL!

The christmas-cod is absent this year too and we just have to do the best out of the situation. But one thing is for sure: There will be christmas anyhow. So to everyone visiting my blog: MERRY CHRISTMAS.



mandag 21. desember 2015

Picture of the week - 52/2015.

Romerike for en ukes tid siden. Dessverre ser det ikke slik ut i dag.


mandag 14. desember 2015

Pictures of the week - 51/2015.

Ukens bilde er fra desember 2014. Da var det i hvert fall litt snø. I perioder. Det mangler i år. Treet er også borte. Det tok vårflommen med seg.


onsdag 9. desember 2015

Pictures of the week - 50/2015.

Som jeg nevnte i forrige ukes innlegg er november en favoritt måned. Årets november-måned har levd opp til forventningene. Jeg har samlet et lite knippe bilder for å vise litt av hva denne måned har å by på av naturopplevelser og som jeg er så begeistret for.

Det er ikke veldig mye lys denne tiden. Men det lyset som er, er til gjengjeld veldig takknemlig å jobbe med. Selv sollyset er velkomment.


Tåke er kanskje oftere tilstede enn i andre måneder. Jeg har ingen statistikk som dokumenterer dette, men følelsen er slik. Og det passer meg bra. Selv i bynære vann, som Langvannet i Lørenskog er det mulig å lage bilder uten spor av bebyggelse.


Men fargene da, de er jo borte hevder mange. Neida. De er der. En liten tur til den svenske vestkysten - Bohuslän - gir fargeopplevelser som for meg er fullt på høyde med Rondane og andre fjellstrøk i september. Slik er det nok også i våre egne kyststrøk rundt Oslofjorden og nedover sørlandskysten, men bildene er Grebbestad og Ramsvik i Bohuslän. 





Kulturlandskapet endrer seg. Bildet er fra Hadeland, men det samme gjelder for andre strøk av landet.


Og skogsområdene med sine myrer og småsjøer/tjern tar i mot den første snøen. Isen begynner å legge seg og herlig rimfrost setter sitt preg på landskapet.




Jeg tar gjerne november i reprise.




















tirsdag 1. desember 2015

Picture of the week - 49/2015

November er en fantastisk fin måned synes jeg. Store skiftinger i lys, temperatur og vær gir utrolige motivtilbud. Årets november-måned har ikke vært noe unntak. Men det har blitt så mye tid ute at det ikke har blitt tid til å redigere årets bilder. Må derfor ty til et november-bilde fra et tidligere år. Så får jeg komme tilbake til noe mer ferskvare neste uke.