onsdag 25. juli 2012

Uke 30/12 - Fokus i fjæra.

Under vignetten "Fokus i fjæra" vil det med ujevne mellomrom fremover komme bilder tatt i eller rimelig nær sjøkanten. Det vil bli både konkrete og delvis abstrakte bilder uten noen tekst. Og jeg vil ikke tro de vil trenge det heller.


tirsdag 17. juli 2012

Uke 29/12 - Finnmark_Takk for nå.

Etter dette bildet tok jeg raskeste vei hjem fra Finnmark i 2010.
Ikke fordi jeg ble skremt. Det bare ble sånn. Men jeg gjorde meg noen tanker om hva som har foregått. Er det en intern krangel mellom forskjellige grupperinger i Finnmark? (Noe jeg har hørt kan forekomme) Er det en "søring" som på et eller annet vis har fornærmet en innfødt og som på dette viset har fått varsel om at han er uønsket? (Folk sørfra er visst ikke alltid like populære har jeg også hørt, men ikke på noen måte opplevd selv) Eller er det, kanskje mest sannsynlig, et ustyrlig behov for å skyte blink på noe? Og ble det sjekket om kroken var på på yttersiden før skytingen startet?
Svaret får være hva det vil. Jeg har akkurat vært drøyt 3 nye uker i Finnmark og er på hjemvei. Symbolet i dodøra formidler mine følelser for denne landsdelen.



mandag 9. juli 2012

Uke 28/12 - Finnmark_Litt ymse

Visning av Finnmarks-bilder fra 2010 fortsetter. Har denne gang samlet sammen litt forskjellige opplevelser.

Bortsett fra Pasvik er det lite skog i Finnmark.Men de buskene som er, vet å velge utsøkte voksesteder. 

Og bilveiene har velsignet liten trafikk.

Dyr oppleves hyppig. Og man trenger ikke gå ut av bilen.

Selv midt i "byen" - som her i Kjøllefjord - kan ville dyr påtreffes. Og fargebevisste er de.


Forfall er det mye av. Men på dette området er det i ferd med å skje store endringer. Ny optimisme med mye fisk i havet og forestående oljeleting i Barentshavet har resultert i rehabilitering av brygger og bygninger.


Selv søpla er verdt noen bilder!

Og en frisk sommervind liver opp. Selv langt inne i Varangerfjorden, som her i Vestre Jakobselv kan det bli høy sjø.

mandag 2. juli 2012

Uke 27/12 - Finnmark_Havtåke

Selv om jeg er "steingal" og av den grunn har Finnmark høyt på listen over steder som er vel verdt å besøke med kamera, har fylket veldig mye mer å by på. Som f.eks. havtåke. Ikke like høyt verdsatt av alle. Jeg skjønner det. Men så lenge jeg befinner meg trygt på fast grunn og bare kan nyte av lys-skiftninger og alt som skjer, kan jeg ikke annet enn å sette pris på den også.

Berlevåg 

Kongsfjord 

Sørøya